Leuke nieuwtjes!

Leren, Leven en beleven: De schoolvoorstelling Robin Hood!

Met trots presenteren we u de schoolvoorstelling Robin Hood!
Dit schooljaar spelen alle kinderen van de Mariabasisschool in het toneelstuk Robin Hood. De kinderen werken tijdens theater- dans- en muziekles aan hun rol. In April zal het toneelstuk plaats vinden. De exacte datum volgt!

RK Maria Basisschool is gezond!

Vanaf volgende week dinsdag 14 november ontvangen weer EU-schoolfruit tot en met 20 april 2018. Dit jaar zal het fruit worden geleverd op dinsdag. De dagen dat we dit fruit eten zijn: woensdag, donderdag en vrijdag.
Dit betekent dat u als ouders nog alleen op maandag en dinsdag fruit moeten meegeven aan uw kind.

Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij  belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema  Sport en Bewegen, doordat wij een erkende Lekker Fitschool zijn.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.