Welkom op de site van de Maria Basisschool!


Aanmelden en inschrijven i.v.m. Corona situatie mei/juni 2020


Beste (nieuwe) ouders met leerlingen die (binnenkort) 4 jaar worden,

Wij kunnen ons voorstellen dat u uw zoon of dochter toch wilt aanmelden op de basisschool, wanneer hij of zij bijna 4 jaar wordt.
Wij hanteren een stappenplan bij het aannemen van nieuwe leerlingen. Het stappenplan kunt u hier vinden.
RK Maria Basisschool stroomschema aanmeldprocedure.pdf

Omdat er op dit moment geen ouders in de school mogen komen vanwege Corona, vragen wij u om een e-mail te sturen naar info@kbs-mariaschool.nl wanneer u uw leerling zou willen aanmelden. U ontvangt dan het aanmeldformulier digitaal, en iemand vanuit school neemt contact met u op om de aanmeldprocedure verder te doorlopen.

Wij hopen alle (nieuwe) leerlingen en ouders snel weer te ontvangen op school!

Hartelijke groet,
Chanine Hameetman en Ineke van Uden
Directie RK Maria Basisschool
De RK Maria Basisschool is een school die centraal staat in de wijk Middelland van de deelgemeente Delfshaven in het westen van Rotterdam. Het is een middelgrote school met rond de 380 kinderen, voornamelijk afkomstig uit de wijk. De school wil samen met het team, de ouders en de kinderen ervoor zorgen dat de school zijn waardevolle plek in de wijk heeft. Een school waar kinderen met plezier, veilig en in harmonie kunnen leren, leven en beleven. Maar ook een plaats waar ouders van harte welkom zijn om de ontwikkeling van hun kind(eren) te volgen en waar ouders kunnen bijdragen aan de organisatie van activiteiten en evenementen. De school kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan culturen. De RK Maria Basisschool is een reguliere basisschool. Naast de reguliere vakken bieden wij tijdens de schoolweek extra leertijd aan. Deze extra tijd vullen wij onder andere met dans, techniek, muziek, theater, zwemmen, gym, extra taal en rekenen. Al deze vakken worden gegeven door gespecialiseerde vakdocenten
.